IT srities darbo pozicijos yra lyderiaujančios darbo rinkoje ir jų kiekis auga kasdien. Visgi nemažai pozicijų lieka neužpildytos, nes žmonės net nebando pretenduoti į jas, manydami, jog IT srityje viskas yra apie programavimą ar kompiuterinę inžineriją. Jei ne itin domiesi programavimu, tačiau esi kūrybingas ir empatiškas, vis tiek gali atrasti savo karjeros kelią IT srityje! Iš tiesų, turbūt labiausiai nemokant programuoti tiktų darbas su UX ir UI dizainu. Šiame įraše papasakosime, kokių įgūdžių labiausiai reikia tokiam darbui.

 

Gebėjimas pasijausti kito vietoje
Kad galėtum dirbti UX/UI dizaineriu, visų pirma turi mokėti galvoti kaip tikslinis vartotojas, kad galėtum sukurti funkcionalų ir patrauklų puslapį ar programėlę. Ypač pravers psichologiniai įgūdžiai, nes jie leis suprasti, ko tikisi tiksliniai vartotojai apsilankę svetainėje ar programėlėje.

You Got This

 

Gebėjimas kurti gražius dalykus
UX/UI dizaineris yra tarsi alchemikas – kūrėjas, kuris verslo idėjas ir vertybes transformuoja į apgalvotą vizualinę tapatybę ir padeda sukurti prekės ženklo įvaizdį. Tyrimai rodo, kad 48 procentai svetainės lankytojų apie jos patikimumą sprendžia iš dizaino, taigi UX/UI dizaineris yra tarsi įmonės garantas, jog vartotojai susidomės ir liks patenkinti.

 

Gebėjimas naudotis kūrybiniais įrankiais

UX/UI dizainerio darbas yra ne tik sugalvoti gerų idėjų, bet ir sukurti jų maketus, kurie leistų idėjas pristatyti kaip vizualus programuotojams ir vadybininkams. Visgi popieriaus ir pieštuko neužteks, tam reikės išmokti naudotis programine įranga, tokia kaip Adobe Suite, Figma ar Sketch, kad prezentacijos būtų ypač realistiškos ir tikslios.

Explore

 

Gebėjimas kokybiškai komunikuoti

UX/UI dizaineris yra ypač svarbi IT komandos dalis, nuolat bendradarbiaujanti su programuotojų ir kokybės užtikrintojų komandomis. Dėl to ypač svarbu turėti gerų komunikacijos įgūdžių, mokėti „brainstorminti“, dalintis kokybišku atgaliniu ryšiu ir, žinoma, mokėti efektyviai pateikti savo idėjas.

 

Jei perskaitęs šį įrašą supratai, kad norėtum save išbandyti UX/UI dizainerio pozicijoje, užsirašyk konsultacijai apie mokymus! Daugiau informacijos rasi ČIA.