Laikui bėgant WEB kūrimo tendencijos keičiasi ir tai vyksta gana sparčiai. Norint būti profesionaliu programuotoju, būtina domėtis visomis naujovėmis, nes to nepadarius rizikuoji neatitikti užsakovo lūkesčių. Jei nepasidomėsi tu, pasidomės tavo konkurentai ir sukurs geriau. Tik nuolat domėdamasis ir atnaujindamas savo žinias išsilaikysi didelio konkurencingumo rinkoje. Pasinaudok šiuo įrašu kaip priminimu, kuo verta pasidomėti 2022 metais!

 

Programavimas išmaniesiems telefonams

Pastaruoju metu visų gyvenimai „vyksta“ išmaniuosiuose telefonuose. Iš tiesų telefonų naudojimas sudaro net pusę interneto duomenų srauto ir jais naudojantis įvykdoma net trečdalis pirkimų internete. Taigi, akivaizdu, kad ką beprogramuotum, tai turi lengvai veikti ir telefone. Be to, vartotojų patirtis turėtų priklausyti nuo jų geolokacijos ir prioritetų. Taip pat kiekvienas programuotojas turėtų mokėti sukurti itin patogią aplinką ieškoti ir lengvai įsigyti geidžiamus dalykus.

Tamsusis režimas

Pastaraisiais metais ypač išaugo puslapių bei programėlių, turinčių tamsų režimą, populiarumas. Tyrimai rodo, kad net 8 iš 10 vartotojų mieliau naudoja tamsų režimą, kai tai įmanoma. Tokią funkciją jau kurį laiką turi Facebook‘as ir Twitter‘is. Šiose programėlėse perjungti vieną ar kitą režimą galima ypač lengvai. Tikėtina, kad šiais metais tokia galimybė taps prieinama daugelyje programėlių ir svetainių.

Tamsusi Rezimas
Tyrimai rodo, kad net 8 iš 10 vartotojų mieliau naudoja tamsų režimą, kai tai įmanoma.

Optimizuota paieška balsu

Šią funkciją pirmą kartą pristatė Google dar 2011 metais ir nuo to laiko jos populiarumas smarkiai augo. Prieš kelerius metus ypač išpopuliarėjo virtualūs asistentai Alexa ir Siri, juos vejasi Google Home ir Apple HomePod. Tyrimai parodė, kad tikėtina, jog daugiau nei pusė namų ūkių 2022 metais naudosis virtualiais asistentais.

Motion UI

Šiuolaikiniai vartotojai naudodamiesi telefonais ir kompiuteriais tikisi ne tik greičio ir patogumo, jie tikisi įdomaus ir interaktyvaus turinio. Būtent dėl šios priežasties išpopuliarėjo Motion UI – „front end“ karkasas, leidžiantis kurti judantį internetinio puslapio ar programėlės dizainą. Naudojant šį karkasą gali suprogramuoti taip, kad bet kuris elementas suksis, slinksis, šokinės ir t. t. Be to, toks elementas gali atsidurti bet kur ir yra suderinamas su daugeliu technologijų.

Prezentacija Pristatymas scaled
Motion UI – „front end“ karkasas, leidžiantis kurti judantį internetinio puslapio ar programėlės dizainą.

WEB kūrimo tendencijos nuolat keičiasi, kad atitiktų vartotojų lūkesčius ir poreikius. Šiame įraše išvardintos ir daugelis kitų tendencijų atsiranda norint palengvinti vartotojo patirtį. Mes nekantraujame sužinoti, kokių naujų technologijų mums pasiūlys ateitis!

 

Jei susidomėjai WEB kūrimu ir norėtum jos išmokti, kviečiame sužinoti daugiau apie mokymus bei registruotis ČIA.

Nori NEMOKAMOS karjeros konsultacijos? Registruokis ČIA.